(nem kiakadni a címen, egyszerűen ma tetszik a macák és a pacák szó is, mindenféle negatív felhang nélkül használom ezeket :D)

Az úgy van, hogy nekiálltam írni egy saját kis kívánságlistát és rájöttem, hogy nagy része edzéssel kapcsolatos, úgyhogy arra gondoltam, kicsit kiegészítem, szabadjára engedem a fantáziámat és egyéb képességeimet és írok egy listát, amivel azonosulni tudok és tényleg teljes szívből tudom ajánlani minden pontját.

Próbáltam csoportosítani, de lesznek azért átfedések ;)

5000 Ft alatti ötletek

- otthoni edzéshez eszközök: kislabda (mert kis helyen is elfér és ha az ember éppen nem edz, akkor is jól el lehet vele szórakozni), kézi súlyzó (itt érdemes meglesni, hogy mi az, ami már van, annál kicsit nagyobb súlyokat ajánlott választani és figyelembe venni, hogy kényelmes fogása legyen a súlyzónak. Taperolni menő dolog vásárlás előtt)

- sportzokni - ez az a dolog, ami tényleg fontos, ha valaki sok időt tölt edzőcipőben úgy, hogy bele is izzad.Lycra_solid_color_Stretch_sports_Headband_Hair_bands_sweatband_Unisex.jpg_200x200.jpg Ezek sem olcsók, sokan esetleg saját maguknak meg sem veszik, de ajándéknak ideális. 

- hajcsatok, hajpántok és hajgumik edzéshez. Ki merem jelenteni, ezek pont úgy viselkednek az edzés előtti és utáni időszakban, mint a fél pár zoknik a mosógépben és a szennyesben, egyszerűen csak felszívódnak és eltűnnek. Fogyóeszköz. 

- törülköző - mert a legtöbb helyen illik türcsivel leteríteni a matracot, jó ha van valami fitnesz témájú. Úgyis alap, hogy "mindig legyen nálad törülköző", amin felbuzdulva például ilyet kapott tőlem a barátnőm a szülinapjára.

- motivációs feliratú pólók - mert edzős felsőből sosincs elég, motivációból szintén nem, a kettőt összekötni pedig hasznos dolog. Én múltkor "beast mode ON" feliratú pólóval leptem meg magam, mert úgy éreztem, még túl messze a karácsony. 

beast mode on.jpg

- vicces-edzős feliratú alsónemű (láttatok ilyet valamerre "mifelénk" is? - tudom, lehet rendelni is, de ahhoz már kicsit késő van szerintem. Vagy csak pesszimista vagyok) - legegyszerűbb a pólófeliratozóknál csináltatni vagy bátraknak saját kezűleg

rundies.jpg

- edzős dvd - mert van, aki inkább otthon szeret edzeni akár anyagi akár egyéb megfontolásból. Van sok határozottan jó videó a piacon, sajnos van rengeteg olyan is, ami többet árt, mint használ, úgyhogy érdemes jól megfontoltan választani. A döntésben szívesen segítek, kérdezzetek bátran (info kukac mozogjnoemivel.hu)!

- könyvek - fitnesz témában rengeteg könyv elérhető, bármilyen mozgásért is van oda a megajándékozandó személy, tuti találsz neki valót ;)

fabulous-fitness-books.jpg

- zenei válogatás - szerintem ez a legteszkógazdaságosabb ajándék, mégis a legkedvesebb :) Ahogy az egyik kollégám mondja, "megvásároljuk a kiválasztott zenét az internetről" és összeválogatjuk úgy, hogy kellően motiváló legyen edzéshez. Pörgős zenét a keményebb edzésekhez, chillout, lounge muzsikát a body&mind mozgásformákhoz. Ebben azt hiszem a leginkább eklektikus zenei ízlésem nekem van, mert az érfelvágós Leonard Cohen-től a lounge-on át egészen a Nickelback-ig (tudom, shame on me) és Manowar-ig terjed az edzős zenés mappám kínálata. Edzésnél olyat is hallgat az ember, olyanra is szüksége van, amit lehet, hogy a hétköznapokban mellőzne, úgyhogy jól el lehet engedni a fantáziát a válogatáshoz :D

- edzősnapló - valami csinos kis füzet, hogy legyen mibe feljegyezni az edzéseket, hogy mikor mit csinált, milyen eredménnyel. Hasznos a fejlődés dokumentálására.

gratitude.jpg

- "Ép gerinc, szép tartás" csomag Enikőnél - csak mert a kőkemény edzések mellett fontos a gerincre is odafigyelni, ő pedig segít abban, hogy ezt napi húsz percben megtehesd ;)

- masszázs - najó, ez akkor is jó, ha valaki nem edz, de edzés mellé kiegészítésnek méginkább. Najó, nem tudok ennyire mellébeszélni. A masszázs mindig jó ajándék. 

- gerinctréning bérlet vagy Pilates alapok workshop nálam - mert a gerincünkre is figyelni kell

Otthoni edzésekhez

- mindenféle fitnesz eszköz: kislabda, nagylabda, szalag, gumikötél, kézisúlyzó

- keményebb vonalasaknak való eszközök: trx, g-flex, homokzsák, ajtóra szerelhető húzódzkodó rúd

trx chistmas.jpg

- gymboss timer, hogy ne kelljen számolgatni az ismétléseket (meglepődtem, hogy milyen drága lett, utoljára, amikor néztem, még 4e forint volt :( )

- matrac, ha jógázik, jógamatrac, ha bármi mást csinál, akkor valami vastagabb és puhább

Azoknak, akik eljárnak otthonról edzeni

- együtt kimozdulós páros belépő valahova - mert nem csak az a lényeg, hogy mit csinál az ember, az sem mindegy, kivel teszi azt ;) Több fitnesz terem kínál páros belépőket (ráadásul így fejenként kevesebbe is kerül), mehettek együtt, utána pedig jár egy kis "social time" is ;)

- bármilyen fitnesz "gönc" - felső, pulcsi, jóganadrág (ami nem csak jógázáshoz való ám), szoknya (igen, szoknya, beépített rövidnadrággal - én nyáron szeretek a teniszszoknyámban tornázni, mert rövid és mégsincs kint belőle a seggem) - szerintem a legbiztonságosabb felsőt ajándékozni, mert abban könnyebb jól eltalálni a méretet 

- kesztyű - azoknak, akik súlyzós edzést végeznek és féltik a tenyerüket

- jógamatrac - azoknak, akik sokat járnak jógázni és szeretnék, ha a saját matracukon izzadhatnának (a jógánál  nem nagyon működik a törülközővel leterítés, úgyhogy igencsak "viseltesek" tudnak lenni a jógamatracok a termekben)

- yoga mat sling - ez az izé külföldön nagyon menő dolog, nem hiszem, hogy nálunk is kapható ilyesmi, de sk is lazán elkészíthető.

ogorgeous-wildflower-strap_li.jpg

- sporttáska - nem kell magyarázni. Talán arra érdemes figyelni, hogy milyen sportot űz a kiszemelt, mert a táska  elvárt méretét ez nagyon is befolyásolja. 

- személyi edzés

- fitnesz bérlet - ha van kedvenc terme, akár oda is meglephetjük egy bérlettel, de akár lehetünk lázadásra biztatók is és valahova máshova bérlettel megajándékozni, hogy táguljon a látóköre ;)

Kütyümánoknak

(számomra ez a legnehezebb kategória, mivel én ebből csak kettővel élek)

- pulzusmérő óra - mert. Csak. Aki úgy érzi, hogy nincs rá szüksége, kérdezze meg erről Krisztit (pulzusmérés, állóképesség és hasonló témákban szerintem ő a legjobb), majd ő elmagyarázza, hogy miért is hasznos annyira a pulzusmérés ;)

- digitális konyhamérleg - ha a kajára is odafigyel az illető, egy olyan mérleg, ami grammra pontosan tud mérni, elég hasznos dolog tud lenni

- Nike fuel band - ami elég menőn fest :) Ha megnézed a baloldalt lévő kis videókat, azt is megtudod, mire jó.

nike fuelband.jpg

- telefonhoz vízálló tok - gondolom, ha valaki olyan típus, hogy még esőben és hóban is fut, akkor ez sem hülyeség :D

(tudom, hogy van még rengeteg kütyü, ami jöhetne ide a listára, de én nem vagyok elég kütyümán a lista összeállításához. Milyen high-tech cucc van, ami ott lehetne a te kívánságlistádon?)

Többfunkciós mindenféle, avagy ami nem csak a fitneszben jó

- kislabda - a gerincet kellemesen meg lehet vele támasztani, segítségével a "gyári" görbületek megtartásával tudunk ülni, nem fájdul meg a hátunk. Meg edzéshez is jó.

- nagylabda - szék helyett ezen ülve tök jól dolgoznak a mélyhátizmok és hasizmok, állandóan mozgásban vagy, ami jót tesz a porckorongoknak. És edzés közben masszív gyakorlatokat lehet rajta végezni.earbud.jpg

- ülőpárna - ha a nagylabda nem fér el, vagy kinéznének az irodából miatta, akkor ideális megoldás az ülőpárna. Amit edzésnél szintén tudsz használni.

- fülhallgató - akik futnak és közben zenét hallgatnak, biztos örülnek egy olyan fülhallgatónak, ami a mozgás
 közben is a fülükben marad.

Diétához

- bármilyen egészséges nassolnivaló (cukor- és fruktózmentes édességek előnyben), esetleg olyan étrendkiegészítő, amiről tudod, hogy szeretné, de eddig még nem adott rá pénzt

- jól záródó dobozok, amiben cipelheti az otthon elkészített finom kajákat

- a konyhai mérleget akár ide is sorolhattam volna

- csokoládé és kochakas 2in1

abdominal-muscle-chocolate-bars-for-men.jpg

Az én személyes kívánságlistámon pedig ezek szerepelnek:

- zokni, mert abból sosincs elég

- hajbavaló mindenféle meg egyáltalán A Nagy Titok átadása, hogyan kell normálisan kinézni hajügyileg edzés közben

- feliratos póló

- zeneválogatás az otthoni zúzós edzésekhez

- trx-et meg hozzá egy olyan szobát, ahol el is férek vele

- olyan kis izé, amibe belefér az mp3 lejátszóm, egy 10-es csomag zsepi, az A6-os méretű füzetem és pár hajgumi, hogy az óráim közti rohangálásnál ne szórjam el mindig a cuccaim felét

- masszázst, mert az nálam mindig csak a "majd jövő héten" kategória :(

És ti miket szeretnétek kapni? Mi szerepel azon a listán, amit reális, hogy megkaptok? És mi az álomlistán, amihez a lottón kellene nyerni?