Nóri írt már nálam egy nagyon jó kis bejegyzést a kajálásról, most pedig én írtam neki egyet a mozgásról. Ilyen témában már ezer éve szerettem volna írni, de mindig "majd holnap" lett belőle - más kedvéért kicsit gyorsabban megy a dolog (na, nem sokkal, de legalább nem halogatom az örökkévalóságig :D).

"Az egészségünk és az életminőségünk legnagyobb mértékben az életmódunktól függ. A genetikai hátterünk, a környezeti hatások, és az egészségügyi háttér mind-mind csak jóval kisebb mértékben járul hozzá az általános testi állapotunkhoz.
Az életmódunkat tekintve, elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. A másik dolog, amiről nem szabad megfeledkeznünk, a megfelelő testmozgás: mert nem elég megfelelően táplálnunk,  használjuk, mozgassuk is a testünket.
A megfelelő, személyre szabott mozgásforma összeállítása legalább olyan bonyolult lehet, mint a megfelelő étrend kialakítása. Ezért kértem segítséget Noémitől, aki megfelelő rálátással bír ezen a területen, hogy foglalja össze nekünk: mire érdemes odafigyelni a megfelelő mozgásforma kiválasztásánál, különös tekintettel azokra a helyzetekre, amikor valamilyen anyagcsereprobléma is színre lép."


A bejegyzést itt olvashatjátok.