Azt hittem, idén már nem is jön el ez a pillanat, de ma végre kezdem úgy érezni, hogy mégis lesz tavasz. Ha pedig tavasz, akkor jönnek a nagy tervek, hogy hogyan lendüljünk formába a nyárra. A többség azt szeretné, ha szép, lapos hassal feszíthetne a bikiniben (kivéve a fiúk... vagy hát én legalábbis kevés fiút ismerek, aki bikinire vágyna), vagy úgy bámulhasson bikinis csajokat, hogy neki se legyen takargatnivalója. 

flat abs.jpg

Ha a vágy megvan, akkor már csak pár dologgal érdemes tisztában lenni: a lapos hasat nem úgy lehet elérni, hogy végtelen számú felülést és hasizomgyakorlatot végzünk, a dolog ennél összetettebb. Nagyvonalakban a következőkre érdemes figyelni:

- étkezés - akkor tudunk fogyni, ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetbe, mint amennyit elégetünk, ám ez nem azt jelenti, hogy koplalni kell, mert akkor csak bepánikol a szervezet és raktározni fog, hanem érdemes inkább ésszerű keretek közé szorítani a bevitt kalóriák csökkentését és inkább arra törekedni, hogy több kalóriát égessünk el 

- mozgás - minél több testrészt mozgatunk meg, annál több kalóriát égetünk el, ezért érdemes mindenféle mozgást bevetni, a legtökéletesebb eredmény érdekében megfelelő arányban kell végezni kardió, erősítő és nyújtó jellegű mozgásformákat

- étkezés: apró simítások - az étkezésnél nem elég a kalóriákra és az ételek minőségére (hasznosságára) figyelni, hanem arra is, hogy hiába nincs már semmi zsír rajtunk, mégsem lapos a hasunk, mert állandóan puffadunk - ezt is ki kell tapasztalni, milyen ételeket érdemes elhagyni / csökkenteni ahhoz, hogy ezt a problémát elkerüljük

- mozgás: apró simítások - az tény, hogy nincs helyi zsírégetés és nem a felülések tömkelegétől leszünk lapos hasúak, de azért érdemes célirányosan erősíteni a hasizmokat, hogy amikor (a diéta és az edzések hatására) eltűnik "misi"* a hasunkról, akkor legyen alatta szép formás izom, ami amellett, hogy jól mutat, a gerinc szempontjából is igen fontos.

strong is the new skinny.png

Ez utóbbi eléréséhez kiváló megoldást jelent a Pilates - a Pilatestől ugyan nem lesznek kockák a hasunkon, de nem lesz túl vastag sem az izomzat, ami kidudorodik és csak nagyobbnak tűnünk tőle, hanem szép lapos, mégis izmos hasat lehet elérni. Tapasztalatból mondom, hiszen sok-sok évvel ezelőtt akkor kaptam meg életemben először a "wow, milyen hasad van!" felkiáltást, amikor két hónapon keresztül semmi mást nem mozogtam, csak napi 30 perc Pilatest. 

Ha minden kockázat és elköteleződési kényszer nélkül szeretnéd kipróbálni a Pilatest, ezt is megteheted a Pilates alapok workshopon (legközelebb április 20-án), ahol végigveszünk mindenfélét, amit a Pilatesgyakorlatokról tudni érdemes, begyakoroljuk a helyes kivitelezést, hogy otthon vagy bármelyik órán könnyedén elvégezd azokat. A workshopon átbeszélt testtartásra, kivitelezésre vonatkozó információk nem csak a Pilates órákon lehetnek hasznosak, hanem bármelyik alakformáló, TRX, kondi, erősítős órán is. Gyere és próbáld ki, mert amellett, hogy a Pilates szép hasat varázsol nekünk, a gerincre is rendkívül áldásos hatásokkal rendelkezik. 

jelentkezem gomb.jpg

Mit tud a Pilates?

- megerősíti a has és hát izmait, ezáltal segít az egészséges testtartás kivitelezésében

- segít megelőzni, illetve elmulasztani a derékfájást, ami szinte minden ülő munkát végző embert érint

- rugalmassá teszi a gerincet

- finom mozdulatokra tanít minket

- hozzá segít a formás test eléréséhez

- kezdők is kipróbálhatják: a gyakorlatok különböző szinten kivitelezhetőek, így bárki talál magának megfelelőt

Gyere, és próbáld ki a Pilatest!

teaser man.jpg

A workshop ára 4500 Ft, mely egy 3 órás délelőttöt és az átvett gyakorlatok listáját (instrukciókkal) foglalja magába. 

Regisztrálni az info kukac mozogjnoemivel.hu címen vagy itt lehetséges (ezen a linken arra is fel lehet iratkozni, hogy értesítőt küldjek a következő workshop idejéről).

a

 

 

*az edzőképzésről a kedvenc tanárom, Emi mondta egyszer, hogy Misi hibája az, ha nem látszik a szép izmos hasunk. Mi csak néztünk értetlenül, aztán megmagyarázta, hogy "mert az izmokat eltakarja a mi háj/lyunk" 

 

Ha szeretnél időnként információhoz jutni arról, hol is tartok órát, milyen változások vannak az órarendben, milyen akciókat eszeltem ki vagy éppen játszani szeretnék és nyerni lehet mindenfélét, akkor érdemes feliratkozni a hírlevelemre. Nyugi, nem írok túl gyakran, maximum 2-3 hetente, de inkább ritkábban. Ide kattintva tudsz jelentkezni.