Ugyan már! Az gyenge nőknek való! Az igazi férfi nem műlatja az időt mindenféle könnyed órán. Az igazi férfi küzd és keményen edz! Hát jó. 

Akkor inkább hallgatok. Hallgatok arról, hogy a gerinctornán például fekvőtámasz mindig van. Persze aki akarja, csak könnyített, női fekvőtámaszt végez. 

377632_271548836296859_1719314385_n.jpg

Ja, hogy női fekvőtámasz alatt nem erre gondoltál? Bocs :(

Najó, valójában az egykezes fekvőtámasz nem a leggyakoribb feladat sem a gerinctréningen, sem a jógán, de még a Pilatesen sem, de egy csomó olyan dolog van, amiről nem is gondoltad volna, hogy belefér egy olyan mozgásformába, amit a gerinced egészségéért űzhetsz.

Miről is szól a gerinctréning?

- hátizom erősítése - na, ki akar szexi izmos hátat? 

- hasizom erősítése - hello, ki ne szeretne szép hasat?

- diszkrét farizom erősítés - melyik nő nem bukik a formás fenékre? 

- nyújtás - ugye, hogy jól esik egy kicsit megnyújtani a konditeremben/edzésen legyilkolt izmokat?

- gerinc átmozgatása - ahhoz, hogy a gerincet minden irányban át tudjuk mozgatni, a következő izmokat kell használni: mindenféle hátizom (felületes és mélyhátizom), mindenféle hasizom (felületes és mély, oldalsó és egyenes), váll és némi farizom

Arról nem is beszélve, hogy a férfiak sem gerinctelenek, a férfiaknak is szükségük van a gerinc megerősítésére, átmozgatására. Melyik órát válaszd, miről is szólnak ezek?

Dinamikus jóga: egész test átmozgatása sok-sok kitartott fekvőtámasszal, comb és farizom-erősítés, miközben a gerincet átmozgatjuk.

Preventív gerinctréning: álló helyzetben könnyed átmozgatás, a gerinc és váll mobilizálása, lágy zenére, egyensúlygyakorlatokkal megspékelve, majd pedig a végén egy kis földön (fekve, térdelőtámaszban vagy kitartásban) végzett hátizom és hasizom erősítés.

Pilates: hátizom és hasizom erősítése, derék nyújtása (ideális az ülőmunkában megfáradt deréknak), többnyire földön fekve végzett gyakorlatok segítségével (csak szólok, hogy a Pilatest eredetileg férfiaknak találták ki. Katonáknak. Khm... ők aztán férfiak, nem?)

Ha van kedved, próbáld ki magadat valamelyik órámon!

pilates-men.jpg