Néha elég furcsa dolgok befolyásolnak abban, mi is legyen az adott óráimon hangsúlyos izomcsoport. Mert azon felül, hogy a gerincet mobilizáljuk és a hát-, far-, no meg hasizmokat megeddzük még egy csomó extra belefér az órákba. 

Történt pedig, hogy a hétvégén a barátnőm elhívott szupercsajos filmet megnézni (hét nő ment együtt, vicces volt), méghozzá a Magic Mike című rendkívül mély drámai tartalommal bíró filmet. Igen, azt, ami a férfisztriptízesekről szól. Igen, eye candy volt a javából.

joe-manganiello-workout-routine-and-diet.jpgJátszott benne nagy kedvencem is, Joe Manganiello, aki elég kellemes vizuális élményt nyújt számomra, olyannyira, hogy amikor a True Blood-ot néztük, akkor annak ellenére képes voltam végignézni az egész harmadik évadot, hogy a történet borzasztó volt. Már-már bosszantóan béna. Nos, ő is játszott ebben a filmben. Sajnálatos módon elég kevés szerep jutott neki, de a többiek igyekeztek kárpótolni. A lényeg, hogy eléggé kigyúrták magukat a film kedvéért, hogy legyen mit nézni rajtuk, úgyhogy nagyon kellemes látványt nyújtottak. 

Így hát eszembe is jutott, hogy milyen menő is lenne ha mi is "gyúrnánk" egy kicsit egyik-másik igencsak látványos izomcsoportra. A hasizmot és a vállat választottam, mert jól lehet a kettőt ötvözni. Mindenféle fekvőtámaszvariáció jöhet ezek edzésére: kitartás, kar-láb emelgetés fekvőtámaszban, oldalsó fekvőtámasz és egyéb nyalánkságok. Ez mind-mind nagyon jó a hasizomra (és a hátizomra sincs rossz hatással), miközben a sok statikus móka megdolgoztatja a vállat is rendesen. 

Úgyhogy kedden Joe Manganiellonak ajánlottuk a dinamikus jógát és a gerinctréninget is :)